Sjoerd Nelson, een versterking van ons wandelprogramma

Al een aantal jaren doet Sjoerd mee met de wandelingen van de Vrienden van het Gooi. Door zijn werk kan hij alleen op zondag aan de wandelingen deelnemen. De natuur zit hem (met een scoutingverleden) in het bloed en hij geniet van de schoonheid ervan, maar ook van de cultuurhistorie die met de Gooise natuur verbonden is.

De wandelingen die de Natuurwacht van de Vrienden van het Gooi  jaarlijks organiseren (zo’n 25 tot 30 stuks) zijn de afgelopen tijd een vast patroon geworden. Sjoerd wil daarin verandering en aanvulling brengen. Samen met Randolph, die na het overlijden van Edwin Klomp de wandelingen verzorgt hebben ze een uitgebreid zomerprogramma ontwikkeld (dat is uniek en nieuw voor de Vrienden) en een nieuw najaarsprogramma.

Een aantal bekende wandelingen worden uitgevoerd, maar ook een aantal nieuwe plekken worden bezocht. Zo is er bv in september een vaartocht langs de kust van Huizen naar Baarn met aansluitend een fietstocht terug.

Sjoerd heeft inmiddels een drietal excursies geleid (Laarzenpad, Bos de Beek en Groeneveld). Hij leest zich in, zodat hij op een aantal plekken iets unieks over het gebied te vertellen heeft. Randolph brengt zijn kennis over de flora en fauna overal in.  Naast Roy Sikking (die een tweetal wandelingen in Bussum verzorgt) hebben de Vrienden van het Gooi nu een drietal Natuurwachten die de wandelingen en excursies voor u verzorgen.  We kunnen uiteraard nog uitbreiding gebruiken.

Spreekt het u aan, wandel mee en meldt u aan als Natuurwacht.  Voor de wandelingen van deze zomer en het najaar, kijk op onze wandelagenda.