Wandeling op zondag 13 januari 2019. Groeve Oostermeent en Blaricummer Eng

De Groeve oostermeent is een 400 meter lange ‘afgrond’ die plaatselijk 3 meter hoog is, ontstaan door industriële afzanding voor de steenfabriek Rijsbergen. Dit abrupte snijvlak van afgegraven en hogere zandgrond legt 150.000 jaar geologische geschiedenis bloot.

Al even bijzonder is de kolonie oeverzwaluwen die er jaarlijks gangen graven om in te broeden. Ook wandelen we langs de Blaricummer Engen en een poel gevuld met kwelwater. In het gebied komen enkele soorten kikkers voor, maar die laten in dit jaargetijde niet veel van zich horen.

Vertrektijd: 13.00 uur, duur: ongeveer 2 uur.
Vertrekpunt: Verzamelen tegenover hotel Bellevue, Huizerweg 11, 1261 AS, Blaricum.

Deelname is gratis, aanmelden is niet nodig.

Kijk op de foto hieronder voor het vertrekpunt