Wandeling op zondag 27 januari 2019. Smithuyser- en Cronebos.

Het Smithuyserbos was ooit een deel van het ‘oerbos’, het Erfgooiersbos. Helaas later gekapt, herplant, weer gekapt en weer aangeplant met dennen, vooral grove den, en loofbomen.

In het Cronebos staan hoge douglassparren en heel oude beuken. In het gebied leven boommarters. Er zijn open plekken in het bos gecreëerd om een biotoop te scheppen voor de levendbarende hagedis, de hazelworm en vlinders. Ook zijn er twee amfibieënpoelen gemaakt.

Een mooie boswandeling, hopelijk met wat sneeuw. En dan ineens: de Wolfsdreuvik. Wat is de 80jarige geschiedenis van deze merkwaardige toren in het bos? Als u meewandelt komt u daar alles over te weten

Vertrektijd: 13.00 uur. Duur: ongeveer 2 uur. Vertrekpunt: Hoek Lage Vuurscheweg 84/ Zwarteweg, 1213 VD, Hilversum.

Deelname is gratis, aanmelden is niet nodig.

Kijk op de foto hieronder voor het vertrekpunt