Wandeling op zondag 24 februari 2019. Spanderswoud noord, Kamphoeve en Bantam.

De wandeling begint in het noordelijk deel van het bosgebied Spanderswoud. Ooit moet er veel hakhout (spaanders) hebben gestaan, want het oorspronkelijke buiten is er naar vernoemd. Het is aangeplant als productiebos van loof- en naaldhout. Door modern bosbeheer zijn er nu open plekken ontstaan, waardoor het bos steeds diverser wordt. Ook komt u daar nog bunkers uit de 2e wereldoorlog tegen. De Kamphoeve was oorspronkelijk een eikenhakhoutbos dat later is omgevormd tot een eikenspaartelgenbos. Onze natuurwacht zal u uitleggen wat dat betekent. Op het parkeerterrein stond vroeger de boerderij “Kamphoeve”. De Bantam is een oud landgoed, sporen daarvan zijn nog te zien. Met mooie waterpartijen en bruggetjes. Het landhuis, gebouwd in 1878, is honderd jaar later helaas afgebroken. Op de hoogste heuvel heeft een Turkse tent gestaan. Vanaf hier was de Zuiderzee te zien. De betonnen fundering is deels nog zichtbaar.

Vertrektijd: 13.00 uur. Duur: ongeveer 2 uur. Vertrekpunt: Verzamelen Bistro Robert, Spanderslaan 1, 1217 DB, Hilversum (zie onderstaande foto).

Deelname is gratis, aanmelden is niet nodig.

Kijk op de foto hieronder voor het vertrekpunt