Zaterdag 11 mei: Zwerfstenen, cultuurhistorie en nieuwe natuur in de Zanderij Crailo

Wat hebben stenen, cultuurhistorie en nieuwe natuur met elkaar te maken? Meer dan u zou denken! Bij werkzaamheden voor natuurontwikkeling eind 2018 kwamen vele nieuwe zwerfstenen tevoorschijn. Maar ze waren duidelijk door menselijk handelen begraven. Hoe kan dat? En waar komen de Gooise zwerfstenen eigenlijk vandaan, welke steensoorten zijn nou “typisch Goois”? Deze vragen komen aan de orde en daarnaast bekijken we het resultaat van de uitgevoerde afgravingswerkzaamheden. Misschien steken er al wat pioniersoorten de kop op. Heimans wist het al: de Zanderij Crailoo is een heel bijzondere plek. Kom het zelf ook ervaren!

Zaterdag 11 mei 14.00-15.30
Startpunt Kantoor van het GNR, Nieuwe Meentweg 2 Hilversum
Excursieleiders drs. Sander Koopman en Joost Tilborghs
Deelname gratis, maar wel opgeven bij Sander Koopman: s.koopman19@gmail.com
Maximaal 20 deelnemers. Inschrijven tot 9 mei.