Maak een insectenhotel en help de Gooise natuur

De gemeente Hilversum kent een kindergemeenteraad. Deze bestaat uit kinderen van verschillende scholen en de kinderburgemeester. Deze kinderen vertegenwoordigen hun klas en school. Onderwerpen die besproken worden in de kindergemeenteraad worden door de kinderen zelf ingebracht.

Dit voorjaar heeft de kindergemeenteraad besloten aandacht te geven aan het overleven van insecten. Op 27 maart zijn scholieren aan de slag gegaan om zelf insectenhotels te gaan bouwen. Enkele leden van de VVG waren daarbij. Wij ondersteunen dit initiatief van harte. Bijen en andere insecten zijn van groot belang om de natuur in het Gooi in stand te houden De VVG maakt zich zorgen over de daling van het aantal vogelsoorten en de afname van de variatie in planten en kruiden. Wij hebben daar aandacht aan besteed in ons meest recente magazine en een oproep gedaan aan onze leden om ook zelf insectenhotels te gaan bouwen.

Fred Willems heeft foto’s gemaakt van het evenement. Kijk nog even in het artikel dat in ons tijdschrift heeft gestaan. Daarin wordt ook verwezen naar een uitgebreid bouwplan van het Landschap Overijssel, daarin kunt u precies lezen hoe u aan de slag kunt met het maken van uw eigen insectenhotel.