Wandeling op 1 september 2019: De stulp en het Pluismeer

Boeiende wandeling door de bossen achter Paleis Soestdijk en een andere benadering van het Pluismeer.

Het Pluismeer is ontstaan toen het zandsteenfabriekje ernaast grond afgroef. In 1996 is het Pluismeer schoongemaakt, waardoor op de arme zandgrond een venvegetatie (zonnedauw, witte snavelbies, klokjesgentiaan, veenpluis) een kans kreeg. De naam is ontleend aan het vele wollegras dat om het meertje groeit.

De Stulp wordt in de 14e eeuw reeds genoemd. Al in de eeuw daarvoor werd het aanwezige hoogveen gebruikt voor turfwinning. In het landschap bevinden zich nog restanten van ‘wijken’ die door turfgravers werden gegraven om te turf af te voeren.

Hopelijk zijn er al veel paddenstoelen.

Vertrektijd: 14.00 uur. Duur: ongeveer 2 uur.
Vertrekpunt: Theehuis ‘t Hooge Erf, Hoge Vuurseweg 11, 3749 AB, Lage Vuursche.

Deelname is gratis, aanmelden is niet nodig.

Kijk op de foto hieronder voor het vertrekpunt