Wandeling op 13 oktober 2019, Landgoederen Spanderswoud en Hilverbeek

Vertrektijd: 14.00 uur Duur: ongeveer 2 uur.
Vertrekpunt: Oude Meentweg 2-4, 1243 JD, ‘s Graveland.

Mooie herfstwandeling over twee buitenplaatsen met prachtige parklandschappen van ‘s-Graveland, met de monumentale boerderij Stofbergen. Tijdens de wandeling maak je kennis met Hilverbeek, een verrassende buitenplaats. Je ziet het schitterende landhuis en wandelt door het stijlvolle parkbos met slingerende paden en meanderende waterpartijen. Je komt ook langs Boerderij Stofbergen, die dateert uit de 17e eeuw.

Via een brug kom je in het parkbos van de buitenplaats Spanderswoud. Ooit moet er in Spanderswoud veel hakhout hebben gestaan, want het buiten is er naar vernoemd. Het oorspronkelijke landgoed is eerst uitgebreid en later weer gesplitst van onder meer het huidige Westerveld. Mooie herfstwandeling over twee van de vele landgoederen van ‘s-Graveland met de monumentale boerderij Stofbergen.

Deelname is gratis, aanmelden is niet nodig.

Kijk op de foto hieronder voor het vertrekpunt