Wandeling op 27 oktober 2019: Bikbergen, Crailo en het kabouterbos

Vertrektijd: 14.00 uur Duur: ongeveer 2 uur.
Vertrekpunt: Goede Gooier, Crailoseweg 151, 1261 AA, Blaricum.

Een mooie herfstwandeling met gids van de Vrienden van het Gooi. Het bos van 55 hectare vormt samen met Crailo een aaneengesloten bos in het Gooi. Diverse beukenlanen zijn in 1820 aangelegd, de rest van het bos is veel jonger. Dit komt mede doordat tijdens de Tweede Wereldoorlog veel oude bomen zijn gekapt. In de holten van de oude beuken leven vleermuizen, spechten, holenduiven, kauwen en bosuilen. Op de overgang van Bikbergen naar Crailo loopt een holle weg. In het gebied liggen tevens akkers. En natuurlijk de mystiek van het “kabouterbos”.

Deelname is gratis, aanmelden is niet nodig.

Kijk op de foto hieronder voor het vertrekpunt