Edwin Klomp Natuurprijsvraag 2020-2021

In schooljaar 2020-2021 schijven de Vrienden van het Gooi voor de tweede keer de Edwin Klomp Natuurprijsvraag uit. Alle basisscholen in het Gooi worden uitgenodigd uiterlijk per 1 december 2020 een ‘groen schoolplan’ in te dienen.

Het schoolplan moet ervoor zorgen dat de school en/of schoolomgeving groener wordt. Kinderen moeten erdoor leren over het belang van de natuur in je eigen omgeving en het is belangrijk dat de kinderen van de school (of een klas) bij dit project betrokken zijn, zowel bij het bedenken als bij de uitvoering. Uit de inzendingen kiest een jury het winnende plan. De jury beoordeelt op kwaliteit, originaliteit, uitvoerbaarheid, betrokkenheid van de kinderen en effectiviteit (leeropbrengst en natuuropbrengst).

Het winnende plan ontvangt een geldprijs van € 2.000, -. In het afgelopen schoolseizoen is de prijs gewonnen door de van Hasseltschool in Hilversum. Dankzij dit bedrag hebben zij hun plannen met het schoolplein kunnen realiseren.

Edwin was een buitenmens, die als vrijwilliger bij de Vrienden van het Gooi tot zijn overlijden in 2017 groepen natuurliefhebbers meenam in de natuur. Edwin kon prachtig vertellen over ieder diertje, iedere bloem of boom die je maar tegenkwam. Hij vond educatie voor met name kinderen en jongeren heel belangrijk.

Voor wie?
De Edwin Klompprijs is een natuurprijsvraag bedoeld voor basisscholen.

Het plan moet voldoen aan de volgende eisen:
• De school en/of schoolomgeving wordt groener / krijgt meer natuurwaarde;
• Kinderen leren over het belang van de natuur in je eigen omgeving;
• De kinderen van de school (of een klas) zijn bij dit project betrokken, zowel bij het bedenken als bij de uitvoering.

Welke gegevens zijn nodig?
• Wat is het plan / wat is de wens?
• Wat moet er gebeuren om het te realiseren?
• Hoe zijn de leerlingen betrokken?
• Wat leren de kinderen er van?
• Hoeveel kost het?

Wat is de prijs?
Het winnende plan ontvangt een geldprijs van maximaal € 2.000,- om het winnende plan te kunnen realiseren.

Contactpersoon is Dolf van Elten.
E-mail: PRenCommunicatie@vriendenvanhetgooi.nl, telefoon: 06 11454395.