Wandelen op zondag 25 oktober 2020, Bikbergen en Crailo

Het Bikbergerbos vormt samen met Crailo en IJzeren Veld een aaneengesloten bos. Het bos zelf is vrij jong, omdat tijdens de Tweede Wereldoorlog veel oude bomen in de haarden van de bevolking zijn verdwenen. Alleen de oude beukenlanen dateren nog van begin 1800. De hoogbejaarde beuken bieden woonruimte aan vleermuizen, spechten, holenduiven, kauwen en bosuilen.

Kenmerkend zijn de oude akkers en de idyllische holleweg op de overgang van Bikbergen naar Crailo. De naam Crailo komt van “Craailoo”, wat Kraaienbos betekent en was van oorsprong een 17e-eeuws landgoed. Het oude buitenhuis Crailo is einde 19e eeuw vervangen door het huidige landhuis aan de Museumlaan.
We hopen nog veel mooie paddenstoelen tegen te komen.

Het vertrekpunt zal in verband met coronamaatregelen alleen bekend worden gemaakt aan de deelnemers van de wandeling. Vertrektijd: 14.00 uur. Duur: ongeveer 2 uur. Lengte ongeveer 8 km.

Deelname is gratis. Het Coronavirus dwingt ons helaas een aantal spelregels op te stellen om de veiligheid van de deelnemers te bevorderen. In verband daarmee is de deelname beperkt en mogen alleen wandelaars deelnemen die zich doormiddel van het onderstaande formulier hebben aangemeld.

AFGELAST
In verband met de nieuwe coronamaatregelen hebben wij helaas moeten besluiten deze wandeling niet door te laten gaan.

Spelregels in Coronatijd voor deelnemers aan wandelingen die worden georganiseerd door de Vrienden van het Gooi

“Ruimte met regels”

Voor alles geldt: gezond verstand gebruiken staat voorop! Deelnemen aan de wandelingen betekent bewust omgaan met de daaraan eventueel verbonden risico’s.

 • Deelnemers uit risicogroepen dienen zelf hun risico te analyseren of zij zich in de openbare ruimte in groepen kunnen begeven. Raadpleeg desnoods je huisarts;
 • Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen.
 • Houd 1,5 meter afstand, ook als de groep staat te luisteren naar uitleg van de natuurwachten.

Spelregels aanmelden:

 • Het aantal deelnemers is beperkt.
 • Deelname aan wandelingen alleen na aanmelding via onderstaand formulier.
 • Aanmelden betekent aanvaarden spelregels.
 • Leden hebben voorrang in volgorde van aanmelding. Andere deelnemers aansluitend ook in volgorde van aanmelding.
 • De inschrijving sluit op vrijdag 23 oktober, 17.00 uur.
 • Zodra bekend is of u aan de wandeling kunt deelnemen krijgt u daarvan bericht. In verband met de spelregels kan dat voor niet-leden direct na de sluiting van de inschrijving zijn.
 • Indien u na aanmelding, maar voor de sluiting van de inschrijving, om welke reden ook toch niet kan deelnemen aan de wandeling graag bericht per mail: natuurwacht@vriendenvanhetgooi.nl.
 • Na sluiting van de inschrijving is aanmelden en afmelden alleen nog telefonisch mogelijk via Sjoerd Nelson, 06 15286661, uiterlijk tot zondag 13.00 uur!

Spelregels deelname algemeen

Deelname aan de wandelexcursies staat in principe open voor iedereen en geschiedt altijd op eigen risico. Tenzij anders vermeld zijn alle excursies gratis. Eventuele reiskosten en/of consumpties zijn voor eigen rekening. Honden kunnen absoluut niet worden toegelaten, ook niet aangelijnd.

De Gooise Natuurwacht behoudt zich het recht voor om excursies af te gelasten wanneer extreme (weers-)omstandigheden daartoe aanleiding geven. Hiertoe kunnen de gidsen ter plaatse zo nodig besluiten. Neem bij twijfel even contact met ons op.

Voor nadere informatie kunt u terecht bij de Gooise Natuurwacht:
Randolph Pelsink tel: 0626722899,
Sjoerd Nelson: tel: 0615286661

of per e-mail (maar niet meer op de dag van de wandeling): natuurwacht@vriendenvanhetgooi.nl.