Offer het stadspark Huizerhoofd niet op voor zomerhuisjes

De nieuwe eigenaar van hotel Newport wil de exploitatie daarvan uitbreiden door op de landtong 50 recreatiewoningen met horeca neer te zetten. Dit in strijd met de nog geen jaar geleden ontwikkelde kustvisie van de gemeente Huizen. De VVG zou het jammer vinden als daardoor een geliefd wandelgebied met fraai uitzicht op het water verloren zou gaan. Dit hebben wij kenbaar gemaakt in een persbericht. Zie voor meer details het artikel in het Huizer Nieuws.

Op 25-11 was er een uitzending van NH-TV. Ons bestuurslid George Laeijendecker kwam aan het woord, maar ook een bewoner van de appartementen achter hotel Newport. Zij willen heel graag dat het gebied word opgeknapt. Wij ook! Als het hotel met restaurant weer gaat functioneren zal dat een hoop schimmige activiteiten voorkomen. Maar recreatiewoningen op de landtong is een stap te ver.

Wel of geen vakantiewoningen op het Huizerhoofd? “Ik hoor veel schrikreacties” – NH Nieuws