Inschrijving voor de Edwin Klompprijs is weer gestart

De Vrienden van het Gooi schrijven nu voor de derde keer de Edwin Klomp Natuurprijsvraag uit. Alle basisscholen in het Gooi worden uitgenodigd om een ‘groen schoolplan’ in te dienen.

De eerste prijswinnaar was de van Hasseltschool in Hilversum en vorig jaar was de Julianaschool in Bussum de gelukkige. Beide scholen hadden een groot schoolplein met leuke speeltoestellen, maar met veel te veel stoeptegels.

Met het bedrag van de prijs dat inmiddels is verhoogd naar € 4.000 willen wij scholen stimuleren om een meer natuurlijke aanleg met meer biodiversiteit te realiseren, met bijvoorbeeld voedselbosjes en schooltuintjes.

Belangrijke thema’s zijn: lokaal en gezond voedsel, biodiversiteit en klimaat, het maken van een voedselplek voor vlinders, bijen, vogels en kleine zoogdieren.

Het schoolplan moet ervoor zorgen dat de school en/of schoolomgeving groener wordt. Kinderen moeten erdoor leren over het belang van de natuur in je eigen omgeving.

De prijs is voornoemd naar Edwin Klomp. Een buitenmens, die als vrijwilliger bij de Vrienden van het Gooi tot zijn overlijden in 2017 groepen natuurliefhebbers meenam in de natuur. Edwin kon prachtig vertellen over ieder diertje, iedere bloem of boom die je maar tegenkwam. Hij vond educatie voor met name kinderen en jongeren heel belangrijk.

Aanvragen voor deze prijs kunnen tot 1 december 2021 per mail worden ingediend. Het is belangrijk dat de kinderen van de school (of een klas) bij dit project betrokken zijn, zowel bij het bedenken als bij de uitvoering.