9 september. VVG doet mee aan de INmarkt in Laren

Op 9 september van 14.00 tot 16.00 uur vindt de jaarlijkse INmarkt plaats in Laren, een weekend vol dorpscultuur. Dit weekend is de start van het culturele, recreatieve en sportieve seizoen. Ieder jaar staan de Larense dorpscultuur, het verenigingsleven en het vrijwilligerswerk centraal. De VVG is ook daar aanwezig, met een kraam in de tuin van het Brinkhuis. Kom langs, maar kennis met onze natuurwachten en bekijk wat wij allemaal te bieden hebben.

Voor de kinderen is er een springkussen, atelierworkshops en zij kunnen worden geschminkt. In de tuin van Hart van Laren is de gelegenheid om selfies te maken in en bij de echte auto van Pluk van de Petteflet. Pluk heeft een klein rood kraanwagentje. Dat heeft hij speciaal voor de Inmarkt  in de tuin van het Brinkhuis gezet, zodat kinderen die het kraanwagentje ook zo leuk vinden, een selfie kunnen maken. Verder wordt er door de bibliotheek voorgelezen uit werk van Annie M.G. Schmidt en een stripworkshop gegeven. Ooit al eens de hand willen schudden met Sjors & Sjimmie? Dit is je kans!

Er worden demonstraties gegeven, door o.a. de brandweer, diverse sportverenigingen, de scouting en is EHBO Laren aanwezig. Ook zijn er podiumoptredens in de voor en- achtertuin van o.a. de Gooische Muziekschool, de accordeonvereniging Auora, MCC Drumband, Muziekvereniging Sint Jan en van de jonge Larense talenten met Dynamic Arts.

Special guest deze zondagmiddag is striptekenaar Pieter Hogenbirk, bekend van vele strips, denk aan: Rembrandt, Tim Tijdloos, Ross & Robbie, Proffie, De Ruyter, Jaap en Joopie en De Pagina Monologen. Hij is aanwezig van 14.00 tot 16.00 uur en tekent ‘live’. ‘Eppo Stripblad’ meldt op zijn website dat Pieter Hogenbirk de nieuwe tekenaar is van de Eppo strip.

Voor een hapje en een drankje kunt u terecht in de foyer van het Brinkhuis, Hart van Laren. Toegang en deelname aan de activiteiten is voor alle bezoekers gratis.