Het Leukste Groene Doeboek van Gooi & Vecht gepresenteerd.

Het doeboek is een boek dat bedoeld is om kinderen met behulp van vragen en opdrachten te betrekken het Erfgoedfestival wanneer ze deze zomer met hun ouders een of meer tentoonstellingen van het erfgoedfestival bezoeken. Met dit boek kunnen kinderen stoere avonturen beleven in de natuur en ontdekken ze meer over de verschillende musea in de regio, door de zoektochten, puzzels, verhalen en weetjes. Hoofdpersoon Piet, machinist van de Gooische stoomtram, gaat met de kinderen op ontdekkingstocht en rijdt langs haltes waar de kinderen opdrachten kunnen doen.

Het doeboek is geschreven door Arend van Dam en Gitte Spee. De VVG heeft substantieel bijgedragen aan de totstandkoming van het boek.

Het doeboek is op 6 juli formeel in gebruik genomen in het Singer in Laren met een eerste klas kinderen en daarna gepresenteerd aan makers van het boek en aan het bestuur van de VVG.

Het doeboek is te koop voor € 3,50 in Singer Laren, Kasteel Museum Sypesteyn, het Pinetum Blijdenstein, Museum Weesp, het Nederlands Vestingmuseum en het Huizer Museum. Het boek is ook verkrijgbaar in de boekhandel en bij de VVV.

Het Festival is inmiddels afgesloten, het was een groot succes. In 2020 komt er een vervolg. Ter afsluiting is een leuke video impressie gemaakt.