Leerlingenraad Pionier buigt zich over Edwin Klompprijs

RKB de Pionier in de Bijvanck is dit jaar de winnaar van de Edwin Klompprijs, een prijs van € 4.000 als bijdrage aan de vergroening van het schoolplein. De juryleden: Erik van Wijland en Dolf van Elten hebben de prijs uitgereikt aan de leerlingenraad. Nu er geld is moeten er serieuze plannen gemaakt worden. Samen hebben we het schoolplein bekeken en suggesties gedaan. Ook de leerlingen hebben goede ideeën. Kun je een natuurlijke verbinding maken met het naast het schoolplein gelegen park? Hoe lok je vogels, bijen en vlinders naar de nieuwe tuin? Of een eekhoorntje?

Als de plannen zijn uitgewerkt mogen we nog een keer langskomen. En natuurlijk vinden wij het nu al spannend om straks te zien hoe de nieuwe natuur op het schoolplein uiteindelijk wordt gerealiseerd.

Kijk voor meer algemene informatie en de spelregels om mee te dingen naar de prijs op onze Edwin Klomppagina 

Edwin Klompprijs 2020-2021
De Julianaschool Kwartellaan in Bussum heeft vorig jaar de Edwin Klompprijs gewonnen, een jaarlijkse bijdrage van de Vrienden van het Gooi aan de vergroening van schoolpleinen.

De school is aan de slag gegaan met het maken van plannen en die zijn inmiddels gerealiseerd. Een saai plein met stoeptegels is omgevormd tot een fantastische speelplek met veel natuurlijke elementen. Een verzameling ruige boomstammen om te klimmen, een voedselbos, fruitbomen, het schoolhek wordt een haag met bessenstruiken en een wateroverlast probleem is vertaald in een wadi met boomstammen als bruggen. Veel ouders moesten even wennen dat leerlingen nu af en toe met wat modder aan hun kleding thuiskomen. Het valt iedereen op dat er nu veel meer vogels op het plein rondvliegen. Wat een feest om de natuur op school zo dichtbij te mogen hebben.

Er waren meerdere sponsoren en andere financieringsbronnen om dit te realiseren. De Vrienden van het Gooi hebben gevraagd om de prijs van € 4.000 zichtbaar te besteden aan een specifiek onderdeel van het grote plan. Vandaag is ter ere van Edwin Klomp, een groot natuurkenner die zich jarenlang heeft ingezet als deskundige en natuurgids t.b.v de Vrienden van het Gooi, het Edwin Klomppad geopend. Via dit pad beklim je een heuvel die bedekt is met geurige kruiden. Als je boven staat is dat een prachtige plek om alles nog even goed te bewonderen en te bedenken hoe bijzonder het is dat de school dit heeft gerealiseerd.

Het schoolplein is nu helemaal klaar
Op 10 mei 2022 is het schoolplein officieel geopend met een wilgendans door de ontwerper Jan van Schaik samen met de leerlingen van de school.