Kinderen de natuur in met 50 doe-dingen boekje

Op 17 oktober heeft onze voorzitter, Jan Kwekkeboom, het door de VVG gesubsidieerde 50 doe-dingen in de natuur uitgereikt aan de eerste 25 deelnemers aan de herfsttour. Omgevingseducatie heeft het georganiseerd, Versa heeft de kinderen uitgekozen en Natuurwijs is de uitvoerder van dit programma dat kinderen stimuleert om de natuur in te gaan om te ervaren en te leren.

Zie ook ons persbericht in  de lokale kranten

Uitreiking boekje: 50 doe dingen in de natuur
Hoeveel grafheuvels liggen er op de Zuider- en Westerheide, wat is leem nou eigenlijk en kun je boekweit eten? Deze en nog 47 andere doe-dingen vind je in het 50-dingenboekje ’t Gooi dat gistermiddag overhandigd werd door Jan Kwekkeboom, voorzitter Vereniging Vrienden van het Gooi, aan 25 kinderen die meededen aan de herfsttour, georganiseerd werd door Omgevingseducatie en Versa Welzijn. Alle drie de organisaties vinden het belangrijk dat kinderen naar buiten gaan en zich verwonderen over de natuur, door het te beleven en lekker vies te worden. Dat was gisteren geen probleem. De kinderen trotseerden op de Hoorneboegseheide de vele millimeters regen en hadden een geweldige dag. Allerlei boomvruchten werden bekeken en gewapend met zoekkaart en spiegeltje werden ook de vele paddenstoelen bewonderd.
Vandaag gaan de kinderen met de bus naar het Laarder Wasmeergebied en staan dieren, diersporen en hun uitwerpselen centraal. Er is bewust gekozen voor een meerdaagse activiteit, zodat de kinderen echt ondergedompeld worden en een band opbouwen met de natuur. Omgevingseducatie organiseert deze tour, moestuinseries en losse natuuruitjes binnen het Nationaal Programma Onderwijs in Hilversum. De activiteiten zijn vooral gericht om kinderen gelijke kansen te bieden. Het 50-dingenboekje wordt meegegeven aan alle kinderen die deelnemen aan deze activiteiten. Jeffrey (10), bladert enthousiast in het boekje “deze kan ik dan morgen meenemen en nummer 8 ‘in de plassen stampen’ heb ik al gedaan zegt hij glunderend”. Jan Kwekkeboom vult aan “dat is waar we het voor doen natuurlijk. Dat kinderen op een laagdrempelige manier kennis maken met de natuur en zien hoe bijzonder en mooi het Gooi is. Want dat is het! En ik hoop dat we er met z’n allen nog lang van mogen genieten”.