Natuurlijk ’t Gooi (2003)

ISBN 90 74265 63 4

Een rijk geïllustreerd boek, 141 bladzijden dik, prachtige foto’s, in kleur en met historisch materiaal. Samenstelling door Cees de Jong en Jan Johan ter Poorten. Historicus en journalist Eddie de Paepe schreef het essay. Inclusief nuttige info over musea, culturele instellingen en natuurgebieden.

Het boek beschrijft en laat vooral ook zien dat het Gooi een uniek gebied is met karakteristieke buitenplaatsen, monumentale gebouwen en vele fraaie natuurgebieden. Een streek waar al eeuwenlang cultuur en natuur hand in hand gaan. ‘Natuurlijk ’t Gooi’ biedt de lezer een rondreis langs Blaricum, Bussum, Hilversum, Huizen, Laren en Naarden. Het voert langs de uiteenlopende ontwerpen van architecten als Dudok en Hamdorff. Langs oude kerken en vestingwallen, langs plekken waar kunstenaars als Mondriaan, Mauve en Neuhuys hebben gewerkt. En waar de schrijver en arts Frederik van Eeden zijn Walden heeft opgericht. Onderweg wordt stilgestaan bij bos en hei, ‘bergen’ en buitenplaatsen. Centraal staat steeds de nauwe band tussen cultuur en natuur, in heden én verleden. Dit boek laat u bij uitstek zien wat de karakteristieke kenmerken zijn van het Gooise landschap.

Het boek is ook een uitstekend en representatief relatiegeschenk voor makelaars en hoteliers aan hun klanten. Voor toeristen is het een prachtig aandenken aan hun verblijf in het Gooi.

Het boek kost € 7,50 en het kan worden besteld door gebruik te maken van onderstaande button.