Offer het stadspark Huizerhoofd niet op voor zomerhuisjes

Update september 2021

Er zijn nieuwe plannen, Newport wordt een ecoresort. De plannen met het terrein van het hotel zijn begrijpelijk, dat moet nodig worden opgeknapt. Maar wij zetten wel vraagtekens bij het opstarten van een nieuwe economische activiteit op de landtong. De horeca op de punt staat in de kustvisie. Maar ook nu weer wordt gesproken over recreatiewoningen. Hiermee gaat een deel van het openbare karakter van de landtong verloren.

Update maart 2021

Bericht in de Gooi en Eemlander: De gemeenteraad heeft besloten hier geen vakantiewoningen te ontwikkelen. Het blijft een stadspark en de kustvisie blijft van toepassing. Alleen is er voorlopig geen geld voor nieuwe plannen. Het blijft dus een heerlijk plekje om in alle rust te genieten van het schitterende uitzicht en de vele vogels die daar te zien zijn.

November 2020
De nieuwe eigenaar van hotel Newport wil de exploitatie daarvan uitbreiden door op de landtong 50 recreatiewoningen met horeca neer te zetten. Dit in strijd met de nog geen jaar geleden ontwikkelde kustvisie van de gemeente Huizen. De VVG zou het jammer vinden als daardoor een geliefd wandelgebied met fraai uitzicht op het water verloren zou gaan. Dit hebben wij kenbaar gemaakt in een persbericht. Zie voor meer details het artikel in het Huizer Nieuws.

Op 25-11 was er een uitzending van NH-TV. Ons bestuurslid George Laeijendecker kwam aan het woord, maar ook een bewoner van de appartementen achter hotel Newport. Zij willen heel graag dat het gebied word opgeknapt. Wij ook, maar wel met behoud van de rietkraag en respect voor de natuur! Als het hotel met restaurant weer gaat functioneren zal dat een hoop schimmige activiteiten voorkomen. Maar recreatiewoningen op de landtong is een stap te ver.

Wel of geen vakantiewoningen op het Huizerhoofd? “Ik hoor veel schrikreacties” – NH Nieuws