VVG deelnemer in klankbordgroep Naarderbos

De VVG is deelnemer in de Klankbordgroep Nieuw Bestemmingsplan Naarderbos. Op het strand zijn er plannen om een horecapaviljoen te bouwen. Nieuw is het idee om daar padelbanen aan toe te voegen.

Het gebied is niet aangewezen als bijzonder beschermde natuur, dat betekent dat wij niet per definitie tegen de bouw van het clubhuis, het strandpaviljoen of andere sportfaciliteiten zijn.

De VVG pleit ervoor het oude – en door de nieuwe situatie veel te grote -parkeerterrein te verkleinen om de ecologische zone een stuk breder te maken. Deze voldoet nu wel aan de minimum norm, maar breder is uiteraard winst voor de natuur.

De pachter van het gebied heeft een onoplosbaar geschil met de eigenaren van het multifunctionele gebouw en de bouw van een nieuw clubhuis is daardoor noodzakelijk.

Het lijkt erop dat er nu vaart in de plannen zit en dat de revitalisering van het golfterrein in het zicht komt, maar en zijn nog flinke hobbels. Het idee om een grote reclamemast langs de snelweg te plaatsen is van tafel, maar een plan om naast het clubgebouw en naast het strand een aantal padelbanen aan te leggen is nieuw. Het aantal m2 dat volgens het bestemmingsplan gebouwd mag worden is beperkt. Er liggen nu op tafel: het clubgebouw, padelbanen, een horecavoorziening op het strand en uitbreiding van het multifunctionele gebouw tot hotel. Dat is passen en meten en misschien wel een strijd of een horecapaviljoen belangrijker is dan padelbanen bij het strand.

Verwaarlozing van het terrein betekent dat de natuur aan de winnende hand is.  De roep om het nu eindelijk eens op te knappen, waardoor ook de natuur hersteld kan worden geeft inzicht hoe veel mensen tegen de natuur aankijken. Liefst ordelijk een aangeharkt.