VVG steunt boomplantdag

De VVG deed op 12 maart 2019 mee aan de Landelijke Boomfeestdag. Zij schonk 10 trompetbomen aan de Taalschool in Huizen. Voorzitter Hans Metz en wethouder Marlous Verbeek schepten als eersten aarde rond de kluiten, waarna de kinderen enthousiast de modder in doken.

Trompetbomen kunnen heel oud worden, het wordt een fijn schoolplein met zon en schaduw. Zorg er goed voor, zei Hans Metz. En kom later nog eens terug; dan kun je aan jouw kinderen vertellen dat jij die boom zelf geplant hebt!

Op de Taalschool leren kinderen van statushouders uit o.a. Syrië, Eritrea en Somalië versneld Nederlands. De VVG vindt het belangrijk dat deze kinderen als nieuwe Nederlanders leren dat wij zuinig zijn op onze natuur en onze bomen, en dat er in de natuur veel moois te zien is.

Daarom maakt de VVG het ook mogelijk dat deze school meedoet met het Programma NatuurWijs, dat de Stichting Omgevingseducatie Gooi en Vechtstreek binnenkort van start laat gaan. De kinderen gaan in april met begeleiding op natuurexcursie.

Om ook kleine dingen in de natuur goed te kunnen bekijken gaf de VVG de kinderen vandaag een insectenpotje mee met daarin al wat kleins zoals een schelpje, mosje en een boekweitkorrel.

De gemeente zorgde voor drinken en een lekkere koek. Ondanks de regen was het een echt feestje!

De bomen konden worden aangeboden vanuit het Binnendijkfonds; dit legaat is aan de VVG geschonken voor natuureducatie, in het bijzonder voor kinderen.